[h323plus] Removing H.263/H.264 Capabilities in OpenMCU

Victor Zanozin vxz at bby.com.au
Tue Nov 29 19:58:27 EST 2011


Hi Simon,

I can't see any difference in the logs with environment variable PTLIB_TRACE_CODECS set to 4. Should this just be going to the regular OpenMCU log (/c:\trace.txt)?

Also, even if I am temporarily stuck with H.261, when new endpoints join, video on the first endpoint freezes, and the new endpoint is not displayed until either endpoint disconnects, then it switches back to whichever endpoint is still connected and video resumes.

Any ideas on that?

Victor Zanozin  |  Help Desk Support  |  BBY Limited  |  Level 17, 60 Margaret St Sydney NSW 2000  |  D: +61 2 9226 0261  |  F: +61 2 9226 0066  |  E: vxz at bby.com.au  |  W: www.bby.com.au
Disclaimer: Click here<http://www.bby.com.au/Disclaimer> for important terms relating to this communication, or alternatively click on the Disclaimer link on our website.
From: Simon Horne [mailto:s.horne at packetizer.com]
Sent: Wednesday, 30 November 2011 8:22 AM
To: Victor Zanozin; h323plus at lists.packetizer.com
Subject: RE: [h323plus] Removing H.263/H.264 Capabilities in OpenMCU

Victor

The reason why your codecs are loading and then unloading is that the codec checks to see if all the dependencies are present and if they are not then the codec is unloaded.

It is not clear on the platform you are running on but make sure you have both x264 and FFMPEG  dependencies binaries are in path.
Using environmental variable PTLIB_TRACE_CODECS = 4 to output trace log information on why the dependencies are not found.

Simon

From: h323plus-bounces at lists.packetizer.com [mailto:h323plus-bounces at lists.packetizer.com] On Behalf Of Victor Zanozin
Sent: 29 November 2011 08:06
To: h323plus at lists.packetizer.com
Subject: [h323plus] Removing H.263/H.264 Capabilities in OpenMCU

Hi guys,

I'm getting stuck with OpenMCU loading, and only starting the H.261 codecs.

It seems it can detect H.263/H.264, but removes them shortly after detection, and then only shows one set of codecs in the video section of the startup.

Logs:

  0:00.030                      OpenMCU H323    Found capability: H.239 Capabilities <18>
            H.263{sw} <1>
  0:00.030                      OpenMCU H323    Removing capability: H.239 Capabilities <18>
            H.263{sw} <1>
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "H.239 Capabilities"
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "*-QCIF*"
  0:00.030                      OpenMCU H323    Found capability: H.261-QCIF{sw} <14>
  0:00.030                      OpenMCU H323    Removing capability: H.261-QCIF{sw} <14>
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "*-QCIF*"
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "*-SQCIF*"
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "H.261{sw}"
  0:00.030                      OpenMCU H323    Found capability: H.261{sw} <15>
  0:00.030                      OpenMCU H323    Removing capability: H.261{sw} <15>
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "H.261{sw}"
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "H.263{sw}"
  0:00.030                      OpenMCU H323    Found capability: H.263{sw} <16>
  0:00.030                      OpenMCU H323    Removing capability: H.263{sw} <16>
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "H.263{sw}"
  0:00.030                      OpenMCU H323    FindCapability: "H.264{sw}"
  0:00.031                      OpenMCU H323    Found capability: H.264{sw} <17>
  0:00.031                      OpenMCU H323    Removing capability: H.264{sw} <17>

Codecs loaded:

     1:
       H.261-CIF{sw} <13>

I'm also seeing no split screen video - When new endpoints join, video on the first endpoint freezes, and the new endpoint is not displayed until either endpoint disconnects, then it switches back to whichever endpoint is still connected and video resumes.

Can anyone help?

Thanks!

Victor

*****************************************************************************

This footnote confirms that this email message has been scanned

by MessageLabs Email Security Service for the presence of computer viruses.

BBY IT Support + 61 2 9226 0123

*****************************************************************************
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.packetizer.com/pipermail/h323plus/attachments/20111130/0b33ae55/attachment-0002.html>


More information about the h323plus mailing list