[h323plus] H264 PLUGIN in H323Plus

ooi khai chin ooikhaichin at yahoo.com
Tue Nov 24 05:11:02 EST 2009


Hi Prasad,
Currently, I also facing the problem you face when I used Mirial softphone.
This problem happen is because the fragmentation issue of libx264.
You can see your picture is only your encoded data size less than 1.4KB by default. (that's is when you cover your camera, it's almost dark and will generate smaller encoded size).
Then, it's looks like freeze, but actually is the problem of mirial software can't decode the picture properly when your encoded data size greater than 1.4KB.

So, why it behave like this since if it is fragmentation problem, then my decoder suppose can't decode it? 

Currently, it is working fine if my both side using the my own H264 plugin, and  my decoder can decode and display it. It happen only when talking to other softphone.

 Any idea to solve it?

Thanks.



________________________________
From: Prasad Mohire <prasadmohire at gmail.com>
To: ooi khai chin <ooikhaichin at yahoo.com>
Cc: h323plus at lists.packetizer.com
Sent: Mon, November 23, 2009 12:54:33 PM
Subject: Re: [h323plus] H264 PLUGIN in H323Plus

Hi Ooi,

Can you please tell me what all changes you have done in H.264 plugin to make it work? 

At my end, I could load the H.264 plugin in OpenMCU. It decodes the video well but while encoding it is giving some trouble. 
I can see picture on mirial softphone but it freezes in few seconds. If I cover and uncover the camera on other leg, it agian shows picture for few seconds and then freezes again. 

On mirial it shows me high cpu usage warning and packet loss warning. 
If I connect using Polycom PVX, I cant see anything. In media stats of polycom, it shows video frame rate as 0, high packet loss and Video Format as '----' on RX side. 


I checked plugin code, there I found H264_PAYLOAD_SIZE is already set to 1400. I tried changing it to 1200 and 800. It didn't help. 

Can you please tell me if you have done anything other than this?

Thanks,
Prasad


On Mon, Nov 23, 2009 at 9:34 AM, ooi khai chin <ooikhaichin at yahoo.com> wrote:

Hi All, 
>>Currently, my H264 plugin able to work with polycom. I found that the media statistic(polycom PVX ) only show the frame rate video format, and display the image if my sending encoded data is not more than 1.4KB. 
>
>In my code, I do the fragmentation once it greater than 1.4KB(like libx264 do).
>
>However, I had read some documentations and all of them  mentioned about H.241 only support the single NAL unit mode(mode 0).
>
>I wonder how this mode handle if encoded data greater than 1.4KB(usually happen)???
>
>Any Idea?
>
>Thanks.
>
>



      
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.packetizer.com/pipermail/h323plus/attachments/20091124/c3f62fdb/attachment.htm>


More information about the h323plus mailing list