[h323plus] H.263 and H.264 at OpenMCU. Removing capability. Why?

Simon Horne s.horne at packetizer.com
Tue Nov 3 07:48:14 EST 2009


Hi

H.263,H.264 & MPEG4 requires the FFMPEG library and placed in the same
directory as the plugin.

Simon

-----Original Message-----
From: h323plus-bounces at lists.packetizer.com
[mailto:h323plus-bounces at lists.packetizer.com] On Behalf Of HUB Netsky
Sent: Tuesday, 3 November 2009 10:36 PM
To: h323plus at lists.packetizer.com
Subject: [h323plus] H.263 and H.264 at OpenMCU. Removing capability. Why?

Hi, all.

I'm trying to set up an MCU server on SLES11 x64 with latest patches.
I've grabbed the latest snapshots of ptlib and opal libraries (from
http://opalvoip.svn.sourceforge.net) and latest h323plus and OpenMCU
(from http://h323plus.cvs.sourceforge.net). After successful
compilation with debug flags and a slight modification of Makefiles to
repair "make install", I'a able to launch openmcu. But it gives
messages like these in the startup log:
============ quote of openmcu startup =============
2009/11/03 15:00:37.682                 OpenMCU Debug2  H323    Found
capability: H.261-QCIF{sw} <25>
2009/11/03 15:00:37.683                 OpenMCU Debug2  H323
Removing capability: H.261-QCIF{sw} <25>
2009/11/03 15:00:37.684                 OpenMCU Debug2  H323    Found
capability: H.261{sw} <26>
2009/11/03 15:00:37.684                 OpenMCU Debug2  H323
Removing capability: H.261{sw} <26>
2009/11/03 15:00:37.685                 OpenMCU Debug2  H323    Found
capability: H.263{sw} <27>
2009/11/03 15:00:37.686                 OpenMCU Debug2  H323
Removing capability: H.263{sw} <27>
2009/11/03 15:00:37.687                 OpenMCU Debug2  H323    Found
capability: MPEG4{sw} <28>
2009/11/03 15:00:37.688                 OpenMCU Debug2  H323
Removing capability: MPEG4{sw} <28>
============ end of quote of openmcu startup =============
And when the final codec list is printed, it looks like this:
============ quote of openmcu startup =============
1:
   H.261-CIF{sw} <24>
2:
============ end of quote of openmcu startup =============
And like the last message shows, OpenMCU doesn't use h263 and MPEG-4
codecs, only H.261
Codecs for H.264 are compiled too and placed just near the other
(h261,h263) codecs, but aren't even being noticed by openmcu.
I've tried both with h323plus/plugins and opal/plugins by creating
symlinks to their ".so" files in "/usr/local/lib/ptlib" directory. The
same result, though many audio codecs from opal are being successfully
loaded.

The questions are:
1. Why openmcu removes capabilities that were successfuly found?
2. Why openmcu doesn't load plugins in the plugin dir?

Thanks for any response. Tell me, if any additional info is required.
-- 
HUB




More information about the h323plus mailing list